کاهش نرخ سود بین بانکی + جدول قیمت جدید گوشت مرغ اعلام شد + جدول (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) نرخ رشد نقدینگی رو به کاهش گذاشته شد بخش‌نامه جدید وزارت کار درباره امکان شکایت قانونی کارگران در مشاغل سخت و زیان‌آور پیش‌بینی قیمت مسکن در سال جاری (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) آغاز فروش ثبت نام ۲ حلقه لاستیک دولتی به صورت آنلاین و تحویل درب منزل + جزئیات حداقل هزینه ساخت هر متر مسکن چقدر می‌شود؟ (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا در بازار جهانی امروز افزایش یافت (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) تغییر ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد هشدار سازمان بازرسی به بانک‌ها درباره سودسپرده‌ها چرا نشست شورای عالی کار برگزار نمی‌شود؟ خبر جدید از واریز مرحله سوم سود سهام عدالت (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) ۳۱ خرداد زمان قطعی پایان تولید پژو پارس ایران خودرو | کدام خودرو جایگزین پارس می‌شود؟ ویدئو| رویداد «بودجه؛ ابرچالش حکمرانی» در مشهد برگزار شد پلمب ۴ سالن زیبایی در مشهد به دلیل گران‌فروشی (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) فهرست کالا‌های معاف از مالیات بر ارزش‌افزوده در سال ۱۴۰۳ اعلام شد + فهرست تغییرات اقلیمی مهم‌ترین تهدید برای محصول زعفران است قفل واگذاری زمین برای ایجاد شهرک‌های صنعتی، در دولت سیزدهم شکسته شد طلا و سکه در بازار مشهد چند؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) استاندار خراسان‌رضوی: شاهد رشد ۲۰ درصدی صادرات استان در دولت سیزدهم هستیم نرخ طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال امروز (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تمدید شد + جزئیات نرخ اجاره‌بها در منطقه فرامرز عباسی مشهد چند؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) خبر مهم برای متقاضیان وام قرض‌الحسنه + جزئیات سرنوشت تعطیلی شنبه‌ها چه شد؟ + فیلم ایران در تولید گندم به پایداری رسید
سرخط خبرها

زور گرانی به مواد غذایی رسید | افزایش قیمت جهانی رکورد زد!

  • کد خبر: ۹۴۹۴۵
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۶
زور گرانی به مواد غذایی رسید | افزایش قیمت جهانی رکورد زد!
شاخص قیمت غذای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) که قیمت عمده کالاهای غذایی مبادله شده در سطح جهانی را دنبال می کند، در سال ۲۰۲۱ به ۱۲۵.۷ واحد رسید که بالاترین سطح از زمان ثبت رکورد ۱۳۱.۹ واحد در سال ۲۰۱۱ بود.

به گزارش شهرآرانیوز، این شاخص ماهانه در ماه دسامبر اندکی کاهش پیدا کرد اما در چهار ماه پیش از آن رشد متوالی داشت که منعکس کننده مشکلات برداشت محصولات کشاورزی و تقاضای مصرفی بالا طی سال میلادی گذشته بود.

قیمتهای بالاتر مواد غذایی به رشد تورم همزمان با احیای اقتصادهای جهانی از رکود ناشی از بحران ویروس کرونا دامن زده است. فائو هشدار داده است که هزینه‌های بالاتر جمعیت فقیر را در کشورهای وابسته به واردات، در معرض خطر قرار می دهد.

فائو در جدیدترین گزارش خود درباره این که آیا فشارهای قیمت ممکن است امسال فروکش کند، محتاط بود. عبدالرضا عباسیان - اقتصاددان ارشد فائو در بیانیه ای اعلام کرد: اگرچه انتظار می رود قیمتهای بالا با افزایش تولید ریزش کنند اما هزینه بالای تولید، ادامه پاندمی جهانی و شرایط اقلیمی نامعلوم، فضای اندکی برای خوش بینی نسبت به بازگشت به شرایط بازار باثبات تر در سال ۲۰۲۲ باقی می گذارند.

افزایش قیمت کود که به نوبه خود ناشی از افزایش قیمتهای انرژی است، هزینه تولید را برای کشاورزان بالا برده و تردیدهایی را نسبت به چشم انداز محصول برای برداشت سال آینده ایجاد کرده است.

در ماه دسامبر قیمت همه شاخه‌ها در شاخص قیمت غذای فائو به جز محصولات لبنی کاهش پیدا کرد و کاهش قیمت روغنهای گیاهی و شکر قابل توجه بود. فائو این کاهش قیمت را به کاهش تقاضا در ماه دسامبر به دلیل نگرانیها نسبت به تاثیر شیوع واریانت اُمیکرون و عرضه گندم برداشت شده در نیمکره جنوبی نسبت داد.

با این حال همه شاخه‌ها در این شاخص در طول سال ۲۰۲۱ رشد چشمگیری را به طور کلی نشان دادند و شاخص قیمت روغن گیاهی فائو به رکورد بالایی صعود کرد.

بر اساس گزارش رویترز، معاملات محصولات کشاورزی در ابتدای سال ۲۰۲۲ شاهد نوسان بودند و بازارهای دانه روغنی تحت تاثیر خشکسالی در آمریکای جنوبی و سیل در مالزی قرار گرفتند. قیمت لبنیات مانند دسامبر بالا مانده که ناشی از تولید پایین‌تر شیر در اروپای غربی و اقیانوسیه است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->